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Mal ganz unter uns: Rezeptlieblinge

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Ich koche bekanntlich überdurchschnittlich viel und vermutlich auch besonders intensiv. Natürlich sabbern daher einige Leute über meinen Fotos bei Instagram und fragen mich immer wieder nach Rezepten und Tipps. Nun ist es aber so, dass ich den Anfragen leider bei der hohen Menge an Nachrichten und Kommentaren nicht gerecht werden kann. Aus zeitlichen Gründen und aus fehlender Motivation. Und weil ich nicht verrückt bin, vielleicht. Deswegen.

Die meisten Rezepte sind zudem bereits von mir derart adaptiert und folgen bei der Zubereitung keinem starrem Rezeptplan. Daher habe ich für diesen Post meinen Lieblinge ausgewählt, die mir hier regelmäßig die Abende versüßen und die Anleitungen dazu verlinkt. Nennen wir es einfach die “Classic Ada Eats” Sammlung.

Dann also mal los in den Supermarkt, auf die Wochenmärkte oder in den Garten von Oma Gisela um Hackfleisch zu ernten oder einen Kürbis zu schlachten! Verlinkt mich außerdem gerne mit meinem Instagramaccount @bangpowwww unter euren Ergebnissen. Ich bin gespannt!

Best Basic Hummus

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Hummus is proof that some of the best tasting things in life are the simplest to make. It can be rustled up with just six ingredients and requires no cooking – only a food processor. The hummus recipe below will give you perfect basic hummus, and also a solid base from which to work in terms of experimenting with flavours.

Mein favorisiertes Hummus Rezept dauert keine 10 Minuten und gilt daher als resistent gegen Faulheit und Pizzabestellanfälle. alt

Roberta’s Pizza Dough and Lucky Peach Barbecue Chicken Pizza

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This recipe, adapted from Roberta’s, the pizza and hipster haute-cuisine utopia in Bushwick, Brooklyn, provides a delicate, extraordinarily flavorful dough that will last in the refrigerator for up to a week.

Roberta’s Dough ist ziemlich idiotensicher und gelingt auch, wenn man keinen Pizzastein oder andere Absurditäten wie einen Holzkohleofen zur Hand hat.

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If you came of high-school age in Southern California in or after the nineties and spent any time in shopping malls, chances are you celebrated a birthday or driver’s license over barbecue-chicken pizza from California Pizza Kitchen (CPK).

Mit einer handfesten Menge Knoblauch und Thaikoriander schmeckt die Barbecue Pizza übrigens noch überwältigender.

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Bibimbap

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Bibimbap(비빔밥) which means “mixed rice” is a healthy and hearty everyday dish that consists of steamed rice, vegetables and meat. And before the rice is placed in the bowl, the bottom of the bowl is coated with sesame oil making the layer of the rice forms a crispy crust at the bottom(a bit similar to our Asian Claypot Rice) while the dish is often serve with a dollop of gochujang.

Für mein Lieblings-Bibimbapnutze ich übrigens das abgepackte Kimchi aus dem Hao Cai Lei Asia Markt in Neukölln.

Black Sesame Seed Butter

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There are few constants in my kitchen, but one of them might be the high probability that there is a semi-full can of tahini hiding out at the back of the fridge on any given evening. Its precise origin and month of purchase are murky. I’m sure I thought about inking the date on the lid when I first open it, but I didn’t.

Back Tahini schmeckt übrigens hervorragend auf einem Bagel mit angebratenem Bacon und Peanut Butter.

Kimchi Fries

alt Als ich das erste Mal in San Francisco Kimchi Fries gegessen habe, hat es mir glatt die Sprache verschlagen. Ich war total perplex, weil dieses Gericht so ziemlich alles vereint, was ich liebe: Bulgogi Beef, Sour Cream, Kimchi, Garlic, Siracha, Fries, Mayonnaise, Fett, Fett und noch mehr Fett. Cheddar, Cheddar, Cheddar. Und Soja. Sesam. Und Zwiebeln. Wer will da schon Nein sagen?

Kimchi Fries

Shakshuka

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When I say the word shakshuka, people often give me a strange look… like I’ve sneezed, or something. I get excited when I see that look– it means they don’t know what the heck shakshuka is, which means they have no idea what they’re missing out on. If you aren’t familiar with shakshuka, I’m thrilled to introduce the concept to you! It’s one of my favorite dishes—a simple, go-to meal that works as a breakfast, lunch, or dinner (“brinner” might be the more appropriate word, since eggs are the star of the dish). I always have the ingredients for shakshuka on hand, and it never fails to make people say “yum!”

Sonntag ist im Blitzkrieg HQ Shakshuka Tag!

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In Israel shakshuka is often eaten for breakfast, but I usually find myself serving it with a side salad as a light evening meal. It’s super easy and versatile. When my hubby was in the Israeli army, he and the other soldiers would sneak into the barracks kitchen late at night and cook shakshuka using whatever they could find in the pantries. It’s a vegetarian one-skillet meal that is easy to make, very healthy, and totally addicting.

Homemade Burger

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Finding high-quality hamburger meat at the market is a lot easier than it used to be, but the same cannot be said for the buns. They’re never the right dimensions for a decent sized patty; and they’re either made from some insipid white sponge with seventy-three ingredients, or from high-fiber, whole grains, which in many ways is even worse.

Gut, dass es dieses Rezept für butterweiche Supersoft Burger Buns gibt. Zu meinen Burger ist ansonsten wenig zu sagen, weil ich Minimalist bin. Ich benutze Rinderhackfleisch aus dem türkischen Supermarkt, weil ich dort welches mit einem höheren Fettanteil bekomme, was wesentlich besser schmeckt und beim Braten nicht einschrumpelt. Eine Burgersauce nutze ich ebenfalls nicht, sondern nur einen guten Cheddar, Senf, Ketchup, karamellisierte Zwiebeln, Pickles und Jalapenos. Das weiche Burgerbrötchen und das gute, fettige Fleisch arbeiten geschmacklich schon gut für sich selbst.

A proper bun should be nothing more than a light, buttery, airy delivery system for getting a hot, juicy hamburger into your mouth. Oats, spelt, and flax seeds have no business getting anywhere near this type of operation. That’s what turkey sandwiches are for.

Published 29 May 2015